Sałatka z brokułami, ciecierzycą i fetą

przez Kardamonowy

Łaził za mną ten cholerny brokuł, łaził i wyłaził. Rzadko go jem, nie wiem nawet czemu. Miałam ochotę też zjeść coś pożywnego, więc w sałatce wylądowała cieciorka. My dostał porcję do pracy. Wyszło naprawdę fajnie.


Składniki:
1 brokuł
1 puszka ciecierzycy
200 g sera feta
8 suszonych pomidorów z zalewy
1 czerwona cebula
sok z połowy cytryny
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
sól
pieprz
(przepis na 3 porcje)

Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente (u mnie trwało to dosłownie 1,5 minuty), odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego pokrojone w kostkę fetę i cebulę, pokrojone w paski pomidory i odsączoną ciecierzycę. Wszystko zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy i mieszamy. 

Podobne przepisy:
Sałatka z brokułem, fetą i prażonymi migdałami
Sałatka z brokułem, suszonymi pomidorami i wędzonym serem
Sałatka z brokułem, kurczakiem, kukurydzą i fetą

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności