Sałatka z grillowaną cukinią i fetą

Uwielbiam takie sałatki. Dokładnie takie. Jeżeli jesteście szczęściarzami, którzy będą w majówkę grillować, zróbcie sobie tę sałatkę. Nam pozostało, parę dni temu, zjeść ją bez niczego – jako drugie śniadanie.



Składniki:
1 opakowanie mieszanki sałat
1 duża cukinia
1 mała czerwona cebula
1 opakowanie sera feta
1 łyżka ziaren siemienia lnianego
pół pęczka koperku
sok z połowy cytryny
2 łyżki oliwy extra virgin
sól
pieprz
olej rzepakowy

Cukinię kroimy wzdłuż w bardzo cienkie plasterki i grillujemy na niewielkiej ilości oleju. Sałaty wrzucamy do miski. Dodajemy do nich plasterki cukinii, pokrojoną w półplasterki cebulę, fetę pokrojoną w kostkę, siemię, poszatkowany koperek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy.