Sałatka z pomidorków koktajlowych z kaparami i mozzarellą

Ta sałatka właściwie bez dodatków byłaby przepyszna. Wystarczyłoby do niej dodać oliwę i cytrynę. Pomidorki własnoręcznie zbierałam dzisiaj z ogrodu, były słodkie, soczyste, najlepsze! Fajnie byłoby mieć swój ogród… póki co, mogę do woli korzystać z plonów przyjaciół. Mogłam też skorzystać z małego pomagiera Witka, którego rąsia uwieczniona została na zdjęciu. Tą sałatką zajadaliśmy się wszyscy, nawet osoby nie przepadające za kaparami. 

Składniki:
30 pomidorków koktajlowych
1 kulka mozzarelli
2 łyżki kaparów
1 czerwona cebula
sok z połowy cytryny
oliwa extra virgin
sól
pieprz

Pomidorki myjemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kapary, pokrojoną w piórka cebulę i poszarpaną mozzarellę. Dolewamy do tego oliwę, sok z cytryny, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.