Salsa z ogórków kiszonych

przez Kardamonowy

Wczoraj zrobiłam tzw. smalec z fasoli. Wiedziałam, że idealnie będzie pasować do niego ogórek kiszony (cóż za odkrycie). Plan był jeszcze taki, żeby dodać do tego czerwoną cebulę. A że na oliwę ostatnio mam chęć niebywałą… na salony wjechała salsa. Ge nial na!


Składniki:
2 ogórki kiszone
1 mała czerwona cebula
1 łyżeczka poszatkowanego koperku
pół łyżeczki miodu
sól
pieprz
1 łyżka oliwy extra virgin

Ogórki i cebulę roimy w drobną kostkę. Miód mieszamy z oliwą i przyprawami. Do miski wrzucamy ogórki, sos i poszatkowany koperek. Wkładamy do lodówki.

Podobne przepisy:
Salsa z pomidorów z puszki
Salsa pomidorowa
Salsa z mango i granatem

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności