Sos farmerski

przez Kardamonowy

A z miesiąc temu oglądałam na National Geographic program pt. „Fabryki smaku”. Nie będę się rozpisywać o czym jest, wiem że czytają mnie mądre głowy. I w jednym z odcinków pokazywali właśnie produkcję sosu farmerskiego. No od razu wiedziałam, że ten sos wyląduje u mnie na blogu. Poszperałam trochę na amerykańskich stronach, pokombinowałam i jest. Jest świetny. Póki co wykorzystałam go do zrobienia surówki. Wyszło super.



Składniki:
pół szklanki majonezu
pół szklanki śmietany 12%
pół szklanki maślanki
1 łyżka poszatkowanego koperku
1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
1 łyżka poszatkowanego szczypiorku
1 łyżeczka poszatkowanej cebuli
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz  

Wszystkie składniki wrzucamy do większego słoika, zamykamy go i energicznie mieszamy. Wkładamy do lodówki. 

Podobne przepisy:
Sos jogurtowo-ziołowy
Sos ziołowo-czosnkowy z fetą
Sos zielonej bogini
Sos czosnkowy z ziołami
Sos jogurtowo-czosnkowy z suszonymi pomidorami
Sos szczypiorkowy

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności