Surówka z czerwonej kapusty i gruszki

przez Kardamonowy

Dziś tak na szybko, bo zaraz lecę na Food Show do Katowic szukać stoiska ze strusiami. Może przytulę jeszcze jakieś dobre piwo. Mam nadzieję, że dostanę jakiegoś sympatycznego Hajera.
A kapusta? No co… na kolację żeberka, które zażyczył sobie Ww. I żeby tak wszystko nie ociekało tłuszczem, zapodam je z ciemnym ryżem i tą surówką. Wiem, że będzie dobrze.  Lecę. Baj!



Składniki:
1 mała czerwona kapusta
2 gruszki
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sok z połowy cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz  

Kapustę obieramy z zewnętrznych, brzydkich liści, szatkujemy. Wrzucamy do miski i chwilę ugniatamy, odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie do kapusty dorzucamy starte na grubych oczkach, obrane gruszki, jogurt, majonez, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na godzinę, żeby smaki się pięknie połączyły. 

Podobne przepisy:
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym
Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i marchewką
Surówka z czerwonej kapusty i fasoli
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem

2 komentarze

Angie 24 marca, 2017 - 12:21 pm

Ależ piękny kolor!!!

Odpowiedz
Monika 24 marca, 2017 - 12:23 pm

😀

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności