Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie czerwona kiszona kapusta to nowość. I w sumie mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony brudzi wszystko czego dotknie (co mnie trochę irytuje), z drugiej strony jako ciemne warzywo jest chyba zdrowsza od białej. I żeby nie było, że wydziwiam i wymyślam… będę jej używała w kuchni, nie oszalałam jednak na jej punkcie. 



Składniki:
200 g kiszonej czerwonej kapusty
pół czerwonej cebuli
1 średnia marchewka
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz
1 łyżeczka oleju rzepakowego  

Kapustę odciskamy z soku, można ją drobniej pokroić, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojoną w drobną kostkę cebulę i startą na największych oczkach marchewkę. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, wlewamy olej, dokładnie mieszamy.