Kasza bulgur z pieczonymi warzywami

przez Kardamonowy

Zacznę może od tego, że My właśnie jest w trakcie robienia obiadu na jutro. Od początku do końca, sam. Oczywiście mięso, jutro kluchy. Wiedząc co mnie jutro czeka, przywarzywniłam dziś srogo. Jednym z dzisiejszych przepisów jest właśnie kasza bulgur z pieczonymi warzywami – koper włoski, papryka, cukinia i takie tam. My nawet nie marudził, bo warzyw było więcej niż kaszy. Albo nie marudził, bo wiedział, że się jutro napcha mięsem, kij go tam wie…



Składniki:
1 szklanka suchej kaszy bulgur
2 średnie marchewki
1 czerwona cebula
1 mały koper włoski
parę różyczek kalafiora
pół czerwonej papryki
pół cukinii
garść szczypiorku
sok z połowy cytryny
olej rzepakowy lub oliwa 
sól
(przepis na 3 porcje)  

Kaszę gotujemy wg opisu na opakowaniu. Cebulę i koper kroimy w piórka, paprykę, cukinię i marchewki w grube słupki. Warzywa polewamy olejem i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut. Mieszamy je od czasu do czasu. Po tym czasie, kaszę przesypujemy do miski, dodajemy do niej warzywa, sok z cytryny, doprawiamy solą. Całość posypujemy szczypiorkiem. 


4 komentarze

Unknown 24 marca, 2017 - 12:21 pm

Super pomysł ja bym jeszcze dodała smażoną pierś z kurczaka

Odpowiedz
Monika 24 marca, 2017 - 12:22 pm

🙂 :).

Odpowiedz
Unknown 13 kwietnia, 2018 - 10:01 am

Robiłam już dwa razy 😊 Pychotka!

Odpowiedz
Monika 13 kwietnia, 2018 - 10:02 am

Cudnie 🙂

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności