Koktajl z dyni, jarmużu i pomarańczy

Właśnie skończyłam jeść kolację w postaci zieleniny z cieciorką. To było tak smaczne, że kiedyś Wam to tutaj wrzucę. Zjadłam i od razu pomyślałam o Was, nooo heloł. Dobra, do rzeczy… Od jakiegoś czasu faszerujemy się większą ilością owoców i warzyw, więc parę dni temu, na drugie śniadanie, opijaliśmy się tym oto koktajlem. Pyszny, pyszny, pyyyyszny. I totalnie bez żadnych dodatków – mamy tutaj jedynie owoce, warzywa i wodę.
A tymczasem lecę robić tarte buraki do słoików. 



Składniki:
1 szklanka dyni (obranej i pokrojonej w średnią kostkę)
3/4 szklanki wody
sok z dwóch pomarańczy
sok z połowy cytryny
garść jarmużu
(przepis na 2-3 porcje)  

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Jeżeli wyszedł za gęsty, dolejcie więcej wody.