Koktajl z dyni, jarmużu i pomarańczy

przez Kardamonowy

Właśnie skończyłam jeść kolację w postaci zieleniny z cieciorką. To było tak smaczne, że kiedyś Wam to tutaj wrzucę. Zjadłam i od razu pomyślałam o Was, nooo heloł. Dobra, do rzeczy… Od jakiegoś czasu faszerujemy się większą ilością owoców i warzyw, więc parę dni temu, na drugie śniadanie, opijaliśmy się tym oto koktajlem. Pyszny, pyszny, pyyyyszny. I totalnie bez żadnych dodatków – mamy tutaj jedynie owoce, warzywa i wodę.
A tymczasem lecę robić tarte buraki do słoików. 



Składniki:
1 szklanka dyni (obranej i pokrojonej w średnią kostkę)
3/4 szklanki wody
sok z dwóch pomarańczy
sok z połowy cytryny
garść jarmużu
(przepis na 2-3 porcje)  

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. Jeżeli wyszedł za gęsty, dolejcie więcej wody.


0

4 komentarze

Basia Smoter 16 listopada, 2017 - 2:03 pm

Lubie takie koktajle

Odpowiedz
Karo 16 listopada, 2017 - 2:03 pm

Mnie jakoś nie przekonuje ten zielony kolor. Zawsze kojarzył mi się raczej z czymś niedobrym. No ale może to czas się przemóc, póki dynia jest na półkach 😉

Odpowiedz
Monika 16 listopada, 2017 - 2:04 pm

I prawidłowo :).

Odpowiedz
Monika 16 listopada, 2017 - 2:04 pm

To tylko garść zieleniny, reszta do same słodkości :D.

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności