Koktajl z dyni i banana

przez Kardamonowy

Będąc na wakacjach w Bieszczadach, w Chacie nad Wisłokiem, zostałam hojnie obdarowana przez gospodarzy, dyniami. Dynia jak dynia… Dzisiaj postanowiłam coś na szybko z niej przygotować. Przekroiłam ją na pół, zapachniało tak intensywnie, że w pewnym momencie wydawało mi się, że to melon. Coś niesamowitego! Pogoda dziś nas wyjątkowo rozpieszcza, więc wpadłam na pomysł zrobienia po prostu koktajlu. Mistrzostwo! Dobrej jakości składniki to połowa (jak nie więcej) sukcesu. Opijałam się i opijałam. Opiłam się tak, że właściwie mam obiad z głowy. No i fajnie. 



Składniki:
1 kubek dyni pokrojonej w średnią kostkę
1 duży banan
1 kubek mleka
1 łyżeczka miodu
szczypta cynamonu
(przepis na 2 porcje)  

Banana obieramy, wszystkie składniki dokładnie miksujemy. 


6 komentarzy

Angie 29 października, 2015 - 9:22 am

Ale mnie ciekawy smak tego koktajlu, bo brzmi bardzo apetycznie;)

Odpowiedz
Monika 29 października, 2015 - 9:30 am

Angie, zrób koniecznie :).

Odpowiedz
Unknown 15 października, 2016 - 11:54 am

jaki rodzaj dyni został uzyty do koktaju?

Odpowiedz
Monika 15 października, 2016 - 11:55 am

Niestety nie pamiętam. To była wieeelka ogrodowa dynia – tyle wiem :). Pozdrawiam.

Odpowiedz
Anonimowy 8 stycznia, 2017 - 10:24 pm

Dynnia na surowo?

Odpowiedz
Monika 8 stycznia, 2017 - 10:24 pm

Tak 🙂

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności