Tosty z salami i pesto

przez Kardamonowy

Dramatycznie ciepło, nie znoszę takiej pogody. Lenia mam wyjątkowego, gotowanie też w sumie raczej na pół gwizdka, takie temperatury niczemu nie sprzyjają. Odwaliłam dzisiaj pyszny dżem truskawkowy, ale już mi się nie chciało robić zdjęć, może jutro. Dziś chciałabym natomiast zaproponować Wam ciekawe tosty. Pesto bazyliowe, salami, mozzarella i rukola. Takiego połączenia naprawdę nie trzeba komentować. Zróbcie koniecznie.



Składniki:
8 kromek pieczywa tostowego
8 plastrów dużego salami
4 łyżeczki pesto
2 kulki mozzarelli
2 garści rukoli
olej rzepakowy  

Na połowę kromek nakładamy po łyżeczce pesto, 2 sztuki salami, parę plastrów mozzarelli, rukolę i wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. 


Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności