Surówka z sałaty rzymskiej i sosu farmerskiego

przez Kardamonowy

Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę.


Składniki:
1 sałata rzymska
1 marchewka
pół małej cebuli
1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego
pół porcji sosu farmerskiego 

Sałatę myjemy i cienko kroimy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej umytą, obraną i startą na największych oczkach marchewkę, pokrojoną drobno cebulę, siemię i sos. Wszystko dokładnie mieszamy i od razu jemy.

Podobne przepisy:
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności