Bulgur z ziołami, słonecznikiem i chili

przez Kardamonowy

Przyspieszam obecnie z zaległymi przepisami, których jeszcze parę mam w zapasie, bo od grudnia zacznie się publikacja świątecznych potraw. Tak, w sobotę mam grzybową i makaron z makiem. Takie życie. A może jakieś śledzie lub pasztet, zobaczymy.
Obecna „potrawa” była dodatkiem do pieczonego łososia jurajskiego. I już, oto cała historia.



Składniki:
1 szklanka kaszy bulgur
pęczek koperku
pęczek natki
garść ziaren słonecznika
duża szczypta chili w płatkach
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z polowy cytryny
sól
pieprz


Słonecznik chwilę prażymy na suchej patelni. Kaszę gotujemy al dente, przecedzamy i wrzucamy do miski, studzimy. Dodajemy do niej poszatkowane zioła, słonecznik, chili, oliwę, sok z cytryny. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, mieszamy.


0

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności