Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek

W lodówce miałam jeszcze połówkę młodej kapusty, o której zapomniałam. O seler i rodzynki w naszym domu nietrudno, więc wszystko wylądowało w misce. Całkiem przypadkiem wyszła mi naprawdę bardzo smaczna surówka. Majonezu nie musicie oczywiście dawać, u mnie było go niewiele, nie wiem czy taka ilość w ogóle wpłynęła na smak. Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek to tak naprawdę połączenie dwóch surówek. Lubię takie kombinacje.



Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 średni seler
garść rodzynek
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obrany i starty na największych oczkach seler, a także rodzynki. Wlewamy majonez, jogurt i sok z cytryny. Dodajemy cukier, sól i pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut.