Surówka z młodej kapusty z ogórkami

Zachciało mi się sałaty w jogurcie. I mizerii. Jest też czas na młodą kapustę. Pomyślałam więc, że nie będzie chyba głupim pomysłem połączenie młodej kapusty z ogórkami, z jogurtem i koperkiem. Taka mizeria, ale podrasowana chrupiącą kapustą. Wyszło super.



Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 duży ogórek gruntowy
1 mały kubek jogurtu naturalnego
mały pęczek koperku
duża szczypta cukru (lub więcej)
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki ogórka (ja go nie obierałam, jedynie bardzo dokładnie umyłam). Do warzyw dodajemy jogurt, poszatkowany koperek, cukier, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i odstawiamy na jakieś 15 minut.