Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek

przez Kardamonowy

W lodówce miałam jeszcze połówkę młodej kapusty, o której zapomniałam. O seler i rodzynki w naszym domu nietrudno, więc wszystko wylądowało w misce. Całkiem przypadkiem wyszła mi naprawdę bardzo smaczna surówka. Majonezu nie musicie oczywiście dawać, u mnie było go niewiele, nie wiem czy taka ilość w ogóle wpłynęła na smak. Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek to tak naprawdę połączenie dwóch surówek. Lubię takie kombinacje.


Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 średni seler
garść rodzynek
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soku z cytryny
szczypta cukru
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obrany i starty na największych oczkach seler, a także rodzynki. Wlewamy majonez, jogurt i sok z cytryny. Dodajemy cukier, sól i pieprz, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Podobne przepisy:
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewkami i fetą
Surówka z młodej kapusty z sosem farmerskim
Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym
Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką
Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów
Surówka z młodej kapusty i marchewki
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Coleslaw z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty z ogórkami
Surówka z młodej kapusty z porem
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności