Nowalijki, dzień dobry. Powoli zaczyna się mój ulubiony sezon warzywno-owocowy. Póki co walczymy z młodą kapustą. Dziś polecam Wam przepis na surówkę. Ocet z powodzeniem możecie zastąpić sokiem z cytryny.
Składniki:
pół główki młodej kapusty
1 marchewka
pół małej cebuli
pół łyżeczki octu winnego
1 łyżka oliwy extra virgin
sól
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obraną i startą na dużych oczkach marchewkę i pokrojoną w kostkę cebulę. Dolewamy ocet i oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Podobne przepisy:
Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym
Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką
Surówka z młodej kapusty, kalarepy i migdałów
Surówka z młodej kapusty z ogórkami
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy
Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Coleslaw z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty, selera i rodzynek
Surówka z młodej czerwonej kapusty
Surówka z młodej kapusty i kukurydzy